Utveckla dina säljkunskaper - Ta dig ur din komfortabla zon

Vi kan nog alla hålla med om att det är väldigt bekvämt och skönt att göra som man brukar göra och som man känner sig van vid. Men i ärlighetens namn, hur spännande är det egentligen. Hur mycket utvecklas du av det? Det kan ju faktiskt vara så att det sättet du agerar på idag inte är det bästa och mest effektiva.

Se till att ständigt utveckla dina säljkunskaper - Ta dig ur din komfortabla zon

Vi kan nog alla hålla med om att det är väldigt bekvämt och skönt att göra som man brukar göra och som man känner sig van vid. Men i ärlighetens namn, hur spännande är det egentligen. Hur mycket utvecklas du av det? Det kan ju faktiskt vara så att det sättet du agerar på idag inte är det bästa och mest effektiva. Om du skulle ta dig ur din komfortabla zon skulle det kunna innebära mindre arbete och högre försäljningssiffror. Testa våra tips! 


1.    Exponera dig för nya idéer

- Fördjupa dig mer än du brukar göra. Läs t.ex. en bok inom sälj och stryk under bra information som kan vara till hjälp. Anteckna idéer som dyker upp och sammankoppla dem till ditt jobb.

- Se över ditt nätverk och samla vänner/bekanta som arbetar med liknande och utbyt idéer. Kanske arbetar de på ett helt annat sätt än du gör som du kan ta lärdom av.

- Gå en kurs och få nya infallsvinklar och inspiration från intressanta föreläsare.

2.    Ifrågasätt vad du gör

Just nu använder du ETT sätt att sälja på. Det finns så många olika sätt att genomföra en säljprocess på. Du kanske t.o.m. kan få ett markant bättre resultat med mindre ansträngning. Ställ dig själv frågor som: Hur kan jag få mina prospekt att bli mer nyfikna? Kan jag presentera mina offerter på ett annat sätt? Ska mina rutiner för när jag ringer och när jag är ute på möten se annorlunda ut? Lägger jag för mycket tid på det administrativa? Ska jag skippa mina PowerPoint-presentationer på kundmötena?

3.    Testa olika säljexperiment

Det finns bara ett sätt att veta om dina nya idéer fungerar – testa dem! Börja med att öva på dina nya strategier för dig själv först. Det är mycket bättre att göra misstag och kunna rätta till dem innan du ”går live”. Det kommer garanterat att kännas märkligt och ovant från början, men det är en del av experimentet och att gå utanför din bekväma zon. Utvärdera efterhand dina nya strategier och utveckla dem om de inte ger det resultat som du önskar. Se det som ett pågående experiment och testa nya idéer.

Back