Planera smart för fler affärer innan jul

Det kan kännas som vi precis lämnat sommaren men nu är minusgraderna här och det är knappt 7 veckor kvar till jul. Det är hög tid att tänka taktiskt och planera din säljtid fram till långhelgerna. Vad bör du då tänka på för att hinna få in fler affärer? Vi listar några strategier som garanterat kommer hjälpa dig på vägen.

Planera smart för fler affärer innan jul

Det kan kännas som vi precis lämnat sommaren men nu är minusgraderna här och det är knappt 7 veckor kvar till jul. Det är hög tid att tänka taktiskt och planera din säljtid fram till långhelgerna.

Vad bör du då tänka på för att hinna få in fler affärer? Vi listar några strategier som garanterat kommer hjälpa dig på vägen.

Planera nu istället för att känna panik imorgon!

Gå igenom din kalender

Se över redan nu vilka dagar du kommer vara ledig eller uppbokad på annat i november och december. Det gör att du får en bra överblick över hur mycket tid du faktiskt har kvar och kan bättre planera utifrån det. Stäm också av med andra avdelningar som du är beroende av för att kunna göra en affär. Du vill inte riskera att du inte kan stänga en affär p.g.a att andra som måste vara involverade inte är på plats.

Fokus på mötesbokning

Lägg störst fokus på att ringa och boka möten nu de närmaste två veckorna. Efter det kan det vara betydligt svårare att hinna få till ett möte innan julledigheten.

Ring dina befintliga kunder

Tacka för det gångna året och ta samtidigt tillfället i akt, med de kunder du har en bra och öppen dialog med, att stämma av var de befinner sig budgetmässigt just nu. Det är förvånansvärt många företag som har pengar kvar att spendera i slutet av året. Det är också ett bra tillfälle att höra om kommande planer inför nästa år.

Gör det som andra inte gör

Många säljare gör misstaget att inte se de sista veckorna som möjlig tid för nykundsbearbetning. Men ofta är det mycket effektivt under just den här tiden på året. Dels för att många säljare inte gör det och lämnar därför möjligheterna till dig och dels för att många företag är i full gång med att planera inför våren. Kanske är det just ditt samtal som får dem att ta ett beslut.

Stressa inte

En affär blir sällan bra om du känner dig stressad och har panik över budgeten. Stressen gör bara att du tar snabba och fel beslut. Kunderna märker när du känner dig pressad och du hamnar i ett svårt förhandlingsläge. Det är såklart lättare sagt än gjort att inte känna stress men försök tänka positiva tankar. Klart att du fixar detta!

Vill du ha fler tips, glöm inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

Back