Krönika: Att prata med varandra istället för om

Att prata om varandra istället för med varandra är ofta ett hett ämne när jag arbetar tillsammans med en grupp. För många är detta en stor utmaning och jag undrar alltid vad det är som är så svårt? Varför kan vi inte prata direkt med varandra när vi upplever utmaningar och problem med våra kollegor?

Krönika: Att prata med varandra istället för om

Att prata om varandra istället för med varandra är ofta ett hett ämne när jag arbetar tillsammans med en grupp. För många är detta en stor utmaning och jag undrar alltid vad det är som är så svårt? Varför kan vi inte prata direkt med varandra när vi upplever utmaningar och problem med våra kollegor? När jag ställer den frågan ute hos kunderna får jag ofta till svar att det beror på att man inte vill hamna i konflikt eller att man inte vill vara dum mot någon. Låt oss reflektera över vad det är man egentligen säger. Att inte kommunicera med varandra är väl en av de största anledningarna till att det just uppstår en konflikt istället för att lösa problemet i tid. ”Att inte vilja vara dum mot någon”. Men är det så snällt att vara tyst om vi upplever problem? Nja, ställer mig ytterst tveksam till det. Eller ännu värre att ta upp problemen med någon helt annan som inte kan göra något åt saken. Risken är att det enda det kanske leder till är att vi eventuellt kan få lite medhåll om att vi inte har gjort något fel. Nämnda ursäkter köper jag alltså inte. Jag kan dock förstå om man behöver ventilera eller bolla med någon utomstående, men se till att det leder till något bra och inte bara ett sätt att bekräfta att jag själv har rätt och den andra har fel.

Vad är det som vi är så rädda för? Att någon inte ska tycka om oss? Att vi ska få höra något om våra egna brister? Att göra någon ledsen? Har vi inte lärt oss att kommunicera om problem i ung ålder? Det lär vara rätt så individuellt men kanske något i liknande form.

Vad har vi för alternativ? Fortsätta att undvika dessa samtal eller faktiskt genomföra dem? För mig finns det bara ett alternativ och det är att kommunicera.

Några tips på vägen för dig som vill prata med:

  • Förbered dig, vad vill du säga och vad vill du få ut av det.
  • Se till att både du och personen du ska prata med har tid till att prata.
  • Exemplifiera beteenden och situationer som har uppstått.
  • Våga vara öppen för att det finns två sidor av allt, din sanning behöver inte vara den enda.

Det bästa av allt är att efteråt så känns det väldigt bra, jag har aldrig hört någon säga att de tagit tag i ett problem och sedan ångrat sig, utan det är snarare: Varför gjort jag inte detta tidigare?!

Lycka till!

Sofia Olsson

Konsult

More intenz

Back